“Alleen het stuurtje is nog hetzelfde op de nieuwe Alpine F1-bolide”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Gisteren stelde Alpine een ingrijpend gewijzigde nieuwe F1-bolide voor het seizoen 2024 voor. De Alpine A524 is quasi vanaf nul opnieuw ontworpen, dit om de terugval van vorig seizoen te counteren.

Bij Alpine hadden ze het gevoel dat er nog weinig in de tank zat om te kunnen doorontwikkelen op de oude wagen. Gezien de terugval van de vierde naar de zesde plaats in het kampioenschap moest er actie ondernomen worden. Vorig jaar zagen we al enkele ingrijpende wijzigingen in het management en nu werd ook de wagen stevig onder handen genomen. In die mate zelfs dat enkel het stuurtje van vorig jaar hetzelfde is gebleven.

“Vanaf het beginpunt presteerde de A523 niet wat we van hem verwacht hadden en wensten,” aldus technisch directeur Matt Harman. “We moesten naar onszelf kijken, we moesten alles binnenstebuiten draaien en zien te begrijpen waarom we het anders moesten doen.”

“We begonnen dat proces met het concept eigenlijk al in week 45 van 2022. maar vooral ook na de eerste races in 2023. We besloten om een zeer gedurfde aanpak te hanteren en zoals we zeiden, het is een volledig nieuwe wagen. Ik denk dat het enige onderdeel dat hetzelfde is gebleven het stuurtje is.”

“We hebben geprobeerd om naar ieder aspect van de wagen te kijken en ervoor te zorgen dat we alles aangepakt hebben. Zo wilden we ervoor zorgen we onszelf een wagen gaven die ons potentieel doorheen het ganse jaar geeft.”

“We waren met de A523 wat op een plateau beland en met deze nieuwe wagen hebben we heel wat potentieel.”