“Alleen Schumacher biedt nog hoop, niets is onmogelijk bij Mercedes”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Norbert Haug, voormalig vice-president bij de motorsportafdeling van Mercedes, vindt dat Mercedes er goed aan heeft gedaan om Mick Schumacher een contract te geven. Haug stelt zich echter ook vragen bij het gebrek aan een Duitse race op de F1-kalender.

Met Nico Hulkenberg zal er in 2023 slechts één Duitser op de F1-startgrid staan. Dat was ooit wel anders, dat beseft ook Norbert Haug, de jaren van absolute glorie voor Duitsland in de Formule 1 lijken ver weg.

“Tussen 1994 en 2016 waren er aan de lopende band Duitse wereldkampioenen. Zeven wereldtitels voor Michael Schumacher, vier op rij voor Sebastian Vettel en tot slot was er ook Nico Rosberg in 2016 in de zilverpijl,” aldus Haug tegenover ‘Redaktionsnetzwerk Deutschland’.

“In 2010 waren er zeven Duitse F1-piloten tijdens een seizoen, vandaag is er nog maar één, Nico Hülkenberg, en dat in een team dat op zijn best tweederangs is.”

Een keiharde vaststelling van de tanende populariteit van de Formule 1 in Duitsland? Of gewoonweg het wegvallen van de invloed van Duitsland in de Formule 1? Feit is wel dat er jarenlang twee races in Duitsland plaatsvonden maar dat nu zowel de Nürburgring als de Hockenheimring niet op de F1-kalender staat.

Toch is Haug nog hoopvol en daarvoor verwijst hij uitgerekend naar de Duitse rijder die komend seizoen in het beste geval van aan de zijlijn zal mogen toekijken en moet hopen op een invalbeurt: Mick Schumacher. Mick is immers reserverijder bij het Mercedes F1 team.

“Volgens mij is dit echt een geluk voor Mick. Mercedes doet er goed aan een Duitse rijder bij haar Formule 1-team te contracteren. Niets is onmogelijk wanneer Mick de taken die hem opgedragen worden geconcentreerd, ijverig en leergierig vastpakt en dat is precies waar ik van uitga.”

Volgens Norbert Haug kan het jaar als reserverijder bij Mercedes voor Mick Schumacher als springplank dienen voor vervolg van zijn F1-carrière en mogelijk ook een herwonnen populariteit van de Formule 1 in Duitsland.