“Nyck de Vries beschikt over een kwaliteit die erg belangrijk is in de F1”

AlphaTauri F1 team
AlphaTauri F1 team

Na enkele seizoenen in de Formule E zal Nyck de Vries komend jaar aan zijn eerste volwaardig seizoen in de Formule 1 beginnen. De Vries dankt zijn racezitje grotendeels aan zijn indrukwekkende invalbeurt in Italië maar volgens zijn voormalige teambaas in de Formule E is de Nederlander een overduidelijk talent.

“Hij verdient het absoluut,” aldus de voormalig Mercedes Formule E-teambaas tegenover ‘Motorsport.com’. “Hij was iemand die we al langer volgden, voor het zesde Formule E-seizoen, en we erkenden zijn kwaliteiten, niet alleen als rijder maar ook als teamspeler.”

“Ieder team waarvoor hij rijdt zal profiteren van zijn benadering en de manier waarop hij de dingen doet. Hij heeft een bepaalde manier waarop hij de dingen zegt die gezegd moeten worden, hij wijst op verbeteringen die mogelijk zijn maar hij doet dat op een diplomatische wijze, hij bruuskeert de anderen niet.”

“Dat is een erg belangrijke kwaliteit als rijder, zeker wanneer je als rijder een team vervoegt dat nog niet het volledige potentieel heeft benut en waar nog ruimte is om te groeien.”

Volgens Ian James zal Nyck de Vries dan ook erg goed functioneren binnen het team van AlphaTauri, een team dat na een minder seizoen 2022 komend jaar absoluut wil terugslaan en nog heel wat vooruitgang kan boeken.

“Hij zal erg goed gepositioneerd zijn. Hij zal zijn werk hebben maar hij zal het erg goed doen,” besluit de voormalig Mercedes FE-teambaas.