Scherpe kritiek op Ferrari: “Ze hadden Mattia Binotto al jaren geleden moeten ontslaan!”

Ferrari
Ferrari

Volgens voormalig Ferrari-rijder Rene Arnoux hadden ze bij Ferrari al veel eerder moeten beslissen om Mattia Binotto als teambaas te ontslaan.

Na vier jaar aan het hoofd van het Ferrari F1 team raakte eind vorige maand bekend dat Mattia Binotto niet alleen het F1-team verlaat maar zelfs Ferrari volledig. Het is een beslissing die Ferrari volgens Arnoux al vele jaren geleden had moeten nemen.

“De fouten die hij in de Formule 1 heeft gemaakt zijn onvergeeflijk,” vertelde Arnoux tegenover ‘La Gazzetta dello Sport’. “Ik heb het nooit voor Binotto gehad. Iemand die zegt ‘Het zal volgend jaar beter zijn, het zal volgend jaar beter zijn,’ die verdient die positie niet.”

Arnoux gaat vervolgens nog verder in zijn kritiek door te stellen dat “Binotto verschillende jaren geleden moest vervangen zijn”.

“Ik heb het meermaals gezegd,” aldus Arnoux. “Zo’n gedrag is ontoelaatbaar wanneer je aan het hoofd staat van het beste team in de wereld. Je hebt het wel of niet voor Jean Todt maar hij zou nooit gezegd hebben ‘dat het volgend jaar wel beter zou zijn’. Hij won en wanneer hij won dacht hij al aan het jaar daarna. Er lopen echter weinig mensen zoals Todt en Ron Dennis rond.”