“Max Verstappen heeft het voorbije F1-seizoen de concurrentie meermaals afgeslacht”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens voormalig F1-piloot Rene Arnoux waren Red Bull en Max Verstappen het voorbije seizoen zo dominant dat Verstappen volgens hem “de rest in de vernieling heeft gereden”.

“Verstappen en Red Bull waren dit jaar oppermachtig,” vertelde Arnoux tegenover het Italiaanse ‘La Gazzetta dello Sport’. “Op verschillende momenten, zoals in Zandvoort bijvoorbeeld, heeft hij iedereen tijdens de race afgeslacht.”

“Volgens mij komt Charles Leclerc dicht in zijn buurt maar Verstappen is nog net ietsje beter.”

De voormalig Ferrari-rijder gaf de GP van Japan als voorbeeld om aan te tonen op welk vlak Verstappen soms het verschil maakt. Tijdens de door felle regen geteisterde race op het circuit van Suzuka bewees Verstappen dat hij als geen ander onder moeilijke omstandigheden meteen de limieten weet te vinden en zo voluit kan gaan.

“Wat hij daar toen deed … Hoe hij buitenom in de regen wist in te halen, dat was absolute perfectie,” aldus Arnoux. “Wanneer het van hem wordt verlangt dan kan hij later dan eender wie remmen.”

“Perez won in Monaco en Singapore op tragere circuits. Maar mensen die zeggen dat Perez niet over dezelfde wagen beschikt als Max dan maken ze zichzelf iets wijs, dat is echt te belachelijk voor woorden.”

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023