Toto Wolff: “Ik hoop dat Nyck de Vries het ooit tot bij Red Bull schopt”

Williams F1 team
Williams F1 team

Toto Wolff laat weten dat hij hoopt dat Nyck de Vries het goed doet bij AlphaTauri en dat hij het ooit tot de hoofdmacht van Red Bull kan schoppen.

De Vries was tot dit seizoen reserverijder voor Mercedes maar volgend jaar wordt hij naast Yuki Tsunoda een vaste waarde bij AlphaTauri. De Vries dank zijn racezitje aan een sterke prestatie als vervanger van Alex Albon bij Williams in Monza.

Vanaf volgend jaar zal de Vries dus de kleuren van Red Bull gaan verdedigen en als het van Mercedes-teambaas Toto Wolff afhangt ziet hij hem daar het liefste blijven. Tegenover het Poolse ‘Swiatwyscigow’ geeft Wolff wel toe dat hij er al aan gedacht heeft of hij de Nederlander al dan niet moet terughalen als het bij AlphaTauri niet lukt maar hij hoopt alvast van niet.

“Ik heb eraan gedacht,” aldus Wolff. “Ik hoop dat hij daar kan blijven en ik hoop dat hij succesvol wordt bij AlphaTauri.”

“Ik hoop dat hij het er zo goed doet dat hij een zitje bij Red Bull verdient, want dat verdient hij echt.”

Wolff heeft er dan ook helemaal geen problemen mee als dat er zou voor zorgen dat de Vries dan een rechtstreekse concurrent van Mercedes wordt.

“Dan zullen we dat opnemen zoals een sportman, we zullen het uitvechten,” besluit Wolff.