Alles of niets voor Hamilton

Lewis Hamilton deed in Japan opnieuw geen goede zaak in de strijd voor de titel. De komende drie races zal de Brit dan ook agressiever uit de hoek moeten komen om nog aanspraak te maken op de titel.
En dat is de Brit ook van plan, ook al leverde een agressievere rijstijl hem al twee opgaves op. Hamilton beseft dat zijn kansen op de wereldtitel na de GP van Japan opnieuw geslonken zijn, maar opgeven, dat doet de Brit uiteraard niet.

Hamilton staat momenteel vierde in de wk-tussenstand, op 28 punten van wk-leider Mark Webber. Hij begrijpt dan ook als geen ander dat het zeer moeilijk zal worden om de titel nog te kunnen veroveren.

Akkoord, het verschil in punten lijkt misschien groot, maar is slechts iets meer dan het aantal punten dat je krijgt voor een overwinning. Dus daarop mogen we ons zeker niet miskijken. Wel is het echter zo dat in tegenstelling tot de voorbije jaren, de strijd niet tussen slechts twee of drie rijders gaat. Maar liefst vijf rijders dromen nog van de titel.

De komende drie races worden cruciaal voor de beslissing in de titelstrijd en voor Hamilton is het de ultieme kans om zich te bewijzen en alsnog een gooi naar de titel te doen. Alles of niets dus voor de Brit en dat beseft hij zelf maar al te goed.

“Als ik overwinningen behaal dan kan het me nog lukken indien de andere problemen kennen. Als Red Bull echter alle races kan uitrijden dan winnen ze met de vingers in de neus,” verklaart Hamilton zijn huidige situatie.

“Mijn moto luidt momenteel: Alles of niets!”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print