Schumacher: “Ik boek vooruitgang”

Michael Schumacher finishte als zesde in Japan, een erg bemoedigend resultaat voor de zevenvoudige wereldkampioen.
Schumacher kwalificeerde zich voor het eerst sinds lang in Q3, wat op zich reeds een teken van progressie was. De Duitser kon ook tijdens de race deze positieve lijn doortrekken en finishte als zesde. Een erg bemoedigend resultaat.

Zeker als je weet dat Schumacher eindelijk nog eens de strijd kon aangaan met zijn rechtstreekse concurrent, Nico Rosberg. Er volgde een heerlijk duel dat wel uiteraard erg veilig werd gevoerd. Mercedes GP wilde immers niet riskeren dat beide rijders elkaar uit de race zouden rijden.

Ook Schumacher vind dat hij eindelijk progressie boekt en zich comfortabeler begint te voelen in zijn wagen.

“Eerlijk gezegd kende ik al een goede racesnelheid in Singapore en dat vanaf het eerste moment dat ik op dit voor mij totaal onbekend circuit reed. Tijdens de race zakte de performance echter vanaf een bepaald moment en dit om een tot nu toe onbekende reden. We analyseerden wel de data, waaruit vervolgens enkele vreemde oorzaken opdoken”

De grootste progressie zou echter niet meteen toe te schrijven zijn aan een serieuze verbetering van de wagen. Schumacher zou nu eindelijk grotendeels begrijpen waarom hij op bepaalde circuits zoveel problemen ondervond.

“We kunnen daarom niet meteen van een serieuze stap voorwaarts spreken. Er waren enkele circuits, zoals Valencia bijvoorbeeld, waarbij ik serieuze moeilijkheden ondervond.”

“Het gevoel in de wagen, de banden, ikzelf. Het zat allemaal niet zo goed. Het was allemaal niet zoals ik verwacht had, maar ik weet nu hoe dit allemaal kwam. Ik heb nu het gevoel dat het in de toekomst allemaal anders zal zijn.”

Hoopgevende signalen voor volgend seizoen?
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Neem deel aan het GP van Rusland-spel: prijzenpot van minstens 500 euro !!!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Select juli 2021Select juli 2021