‘Alles of niets’ voor Renault tijdens laatste race in Abu Dhabi

Bij Renault zal het ‘alles of niets’ worden in een ultieme poging om tijdens de GP van Abu Dhabi nog iets uit de brand te slepen.


Tijdens de laatste oefensessie op het Yas Marina Circuit lieten de Renault-rijders een derde en vierde tijd noteren. Tijdens de kwalificatie geraakten Esteban Ocon en Daniel Ricciardo echter niet eens in Q3.

Van op de elfde en twaalfde plaats op de grid laten Ocon en Ricciardo verstaan dat het ‘alles of niets’ wordt tijdens de laatste race van het seizoen in Abu Dhabi. Renault staat momenteel 12 punten achter McLaren en zelfs 24 achter Racing Point in de wk-tussenstand.

“Het zag er schitterend uit tijdens de oefensessies, we presteerden zeer sterk en bevonden ons meestal in de top vijf,” blikt Ocon terug na een teleurstellende kwalificatie. “Het is dan ook een beetje teleurstellend om ons er te zien uitgaan in Q2 en niet in Q3 te geraken.”

“Het goede is dat we vrije bandenkeuze hebben, wat ons wat werk geeft om over na te denken. Het zal niet eenvoudig worden om tegen de anderen voor ons op de zachte band te racen.”

Ook teamgenoot Daniel Ricciardo was uiteraard teleurgesteld over de performance tijdens de kwalificatie.

“Het was vreemd,” aldus Ricciardo. “We hadden niet echt de snelheid, maar enkele uren daarvoor hadden we die wel tijdens de oefensessie.”

“Normaal gaat het ’s avonds hier wat makkelijker. Uiteraard wijzigt de baan wat, maar je verwacht dan nog dat je je tijdens de kwalificatie veel dichter bij de concurrentie bevindt. We verloren gewoon erg veel snelheid.”

“Ik wil mijn laatste race bij Renault echter met een hoogtepunt eindigen.”

Ook Ocon is vastberaden om in de aanval te gaan en het ziet er dan ook naar uit dat beide Renault-rijders in een ultieme poging nog een plaatsje willen goedmaken in het kampioenschap.

“Het gaat alles of niets worden,” aldus Ocon. “We moeten een comeback maken, we moeten veel punten scoren voor het kampioenschap bij de constructeurs. Dat wordt zeer belangrijk, laat ons zien wat we kunnen doen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023