Alonso: “Alles ging mis”

Ferrari kwam sterk voor de dag tijdens de kwalificatie maar uiteindelijk kwam er op een natte baan niet uit wat er op een droge baan misschien wel had ingezeten.
image

Alonso en Massa mochten van op de tweede en derde plaats starten. Dat beloofde voor de start want vooral Alonso toonde de voorbije races dat hij op dat vlak de te kloppen man is. De regen en een bijhorende start achter de safety car weerhield ons echter van een spectaculaire start. Het zorgde er ook voor dat Vettel probleemloos eerste kon blijven.

Toen de race eindelijk op gang was en even later de regen serieus verminderd was schakelden de eerste rijders, waaronder Button en Alonso, over op intermediates. Dat leek even een goede keuze, tot de hemelsluizen opnieuw serieus open gingen. Een rode vlag was het gevolg. Het zorgde ervoor dat Alonso en Button heel wat plaatsen verloren.

Wat later in de race, na de herstart zouden ze elkaar terug tegenkomen, een aanrijding was het gevolg en daarmee ook een opgave voor Fernando Alonso. Zijn wagen bleef immers op het hoogste punt van de kerbstone vaststeken.

“Alles ging mis, al vanaf deze ochtend, toen we zagen dat het begon te regenen,” besluit Alonso. “Het is erg jammer want we hadden vandaag een goede racesnelheid maar kenden pech. Dat is geen gevoel dat ik heb maar dat is een feit.”

Alonso was ook niet te spreken over de start achter de safety car. Volgens hem volstond het ook om de race aan te vatten met intermediates.

“We kenden onze beste kwalificatie van het jaar en moesten vervolgens achter de safety car starten. Dat terwijl ik vond dat de intermediates de beste band waren op dat moment.”

“Even later, toen we de banden op de wagen staken, kwam er plots een hevige regenbui. Het veroorzaakte een rode vlag, waardoor de wagens die geen pitstop maakten plots zowat zonder nadeel te ondervinden de banden konden monteren.”

Na de herstart was het opnieuw tijd om op intermediates over te schakelen maar nog voor Alonso een volledige ronde op de banden kon rijden lag hij al uit de race. Na een aanrijding met Button bleef hij immers bovenop een kerbstone staan.

De wk-tussenstand is nu keihard voor de Spanjaard. Alonso staat nu immers 92 punten achter op Sebastian Vettel. Zonder fouten van de concurrentie kan de Spanjaard zijn titelhoop voor 2011 nu echt wel opbergen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print