Schumacher net naast het podium na fantastische race

Michael Schumacher reed een uitstekende wedstrijd in erg moeilijke omstandigheden. De Duitser liet zien dat hij nog steeds over een groot talent in de regen beschikt maar uiteindelijk belandde de zevenvoudige wereldkampioen net naast het podium.
image

Schumacher reed tegen het slot van de wedstrijd op de tweede plaats. Hij had zich voordien op intermediates gezet en zo een inhaalrace doorheen het veld gedaan. Daarbij stak hij met een briljant manoeuvre tegelijkertijd Kobayashi en Massa voorbij.

Nadien moest hij weerwerk bieden aan een veel snellere Jenson Button en Mark Webber. Zonder DRS zou de Duitser daar misschien wel in geslaagd zijn, want enkele ronden wist Schumacher goed weerwerk te bieden. Uiteindelijk duurde de race net iets te lang en moest hij tevreden zijn met de vierde plaats.

Canada toonde nogmaals aan dat de Mercedes GP bolide totaal niet competitief is op een droge baan, daar waar in de regen meer mogelijkheden zijn. Schumacher kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug op de GP van Canada.

“Ik verlaat de race met één oog dat lacht en één oog dat weent. Ik weet dan ook niet echt of ik opgewonden of teleurgesteld moet zijn,” begint Schumacher zijn relaas.

“Ik zou uiteraard graag als tweede gefinisht zijn en op het podium hebben gestaan. Ook al is dat niet het geval, toch kunnen we tevreden zijn over het resultaat en de strijd die we geleverd hebben.”

Schumacher bedankte tot slot ook nog de toeschouwers, die in helse omstandigheden toch op post bleven om de race te zien.

“Ik wil ook mijn complimenten geven aan het publiek en hen bedanken omdat ze bij ons gebleven zijn ondanks de zeer moeilijke omstandigheden. Ze juichten naar ons en moedigden ons aan. Dat was echt indrukwekkend en ik ben tevreden dat ik mijn rol heb kunnen spelen in het spektakel dat we hen gegeven hebben.”

Ook volgens veel insiders reed Michael Schumacher één van zijn beste races ooit. Ondermeer Nika Lauda en Eddie Jordan warend anig onder de indruk van de wedstrijd van de Duitser.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print