Alonso: “De Dakar-rally was een zware uitdaging op menselijk vlak”

Tijdens zijn twee jaar durende pauze heeft Fernando Alonso van verschillende disciplines in de autosport geproefd en de Dakar-rally heeft misschien wel de grootste indruk op hem gemaakt.


Alonso nam deel aan de Indy 500, de vierentwintig uren van Le Mans en de Dakar-rally. Als men hem de vraag stelt wat nu het meeste indruk heeft gemaakt vindt hij dat in eerste instantie moeilijk om op de antwoorden maar uiteindelijk gaat hij toch voor de Dakar.

Vooral het menselijke aspect heeft indruk gemaakt op de tweevoudige wereldkampioen F1, dat staat te lezen op ‘Motorsport-Total.’

“Het is moeilijk om te kiezen wat nu de grootste uitdaging was,” aldus Alonso. “Misschien op menselijk vlak de Dakar, dat vijftien dagen durende avontuur is niet alleen een beproeving op professioneel vlak maar ook op menselijk vlak.”

“Je komt er heel wat mensen tegen en er hangt een heel andere sfeer dan in de Formule 1, er zijn geen vijf sterren hotels. Je slaapt in een tent, eet wat je kan, drinkt wat je kan en je gaat naar het toilet waar je kan. Alles was er helemaal anders en het is een zeer extreme en verrijkende vorm van competitie.”

Hoewel hij de Dakar niet gewonnen heeft houdt hij een goed gevoel over aan de rally. Hij vindt ook zowel het avontuur belangrijk als de zege.

“Ik heb de Dakar niet gewonnen maar ik bekijk het toch als een zeer goed ervaring. Ik denk ook dat het een goede rally was, de manier waarop we onze problemen overwonnen hebben en de dertien etappes hebben volgemaakt, het was zeer verrijkend.”

“Maar als je een Dakar wint met blessures, lekke banden en zo verder is dat ook goed. Als men jaren later naar de erelijst kijkt weet men niet meer of je gewonnen hebt met een gelukje of niet. Het doel blijft winnen maar je moet het ook als een verrijkende ervaring bekijken.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print