Opnieuw tien positieve tests op coronavirus in de Formule 1

De Formule 1 bevestigde op vrijdag dat er opnieuw 10 positieve gevallen werden genoteerd tijdens de talrijke coronatests die de voorbije week werden afgenomen.


Tussen vrijdag 25 september en donderdag 1 oktober werden in totaal 1 822 coronatests uitgevoerd onder teampersoneel, F1-piloten en personeel van de F1 en organisatie. Daarbij waren tien positieve tests.

Volgens de Formule 1 werden de positief geteste personen zoals het veiligheidsprotocol voorschrijft afgezonderd. De positieve gevallen zouden bovendien niets te maken gehad hebben met de aanwezigheid van het publiek in Rusland. De F1-race op de Sochi Autodrom was de eerste race dit F1-seizoen waarbij er dagelijks zo’n 30 000 fans werden toegelaten.

Opvallend daarbij was dat er in Rusland geen strenge coronamaatregelen zijn zoals bijvoorbeeld verplichting voor het dragen van een mondmasker. Daarop kwam heel wat kritiek, waaronder ook van Haas F1-piloot Romain Grosjean.

“In Rusland is het dragen van een mondmasker niet verplicht. De obers in het hotel dragen een mondmasker maar hun neus is niet bedekt,” aldus Grosjean vorig weekend in Rusland.

“Er zijn veel fans in het hotel, soms delen we een lift met mensen die niet tot onze F1-bubbel behoren. Dat voelt niet echt comfortabel.”

Voorlopig zijn er geen nieuwe positieve gevallen onder de F1-piloten, maar de situatie in Rusland bewees wel dat de coronamaatregelen en zogenaamde ‘bubbels’ in de Formule 1 niet geheel sluitend en zaligmakend zijn.a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen