Moet Red Bull vrezen voor een vertrek van Max Verstappen?

Het vertrek van Honda uit de F1 kan voor Red Bull betekenen dat Max Verstappen een vrije rijder wordt aan het einde van volgend seizoen.


Max Verstappen heeft een contract bij Red Bull tot 2023 maar eerder dit jaar zinspeelde Dr. Helmut Marko op het feit dat de Nederlander zijn overeenkomst kan verbreken als Honda zou beslissen om er de brui aan te geven.

Honda maakte gisteren bekend dat ze zich aan het einde van 2021 zullen terugtrekken uit de F1. Dat plaatst Red Bull in een lastig parket want ze moeten niet enkel op zoek naar een nieuwe motorleverancier maar ze moeten ook Max Verstappen nog eens proberen te overtuigen om te blijven.

Bovendien is er met Mercedes, Renault en Ferrari als overgebleven motorleveranciers niet veel keuze. Mercedes levert vanaf volgend jaar al krachtbronnen aan Aston Martin, Williams en McLaren en bij Ferrari hebben ze Haas en Alfa Romeo als klanten. Renault heeft vanaf 2021 geen klantenteam meer onder haar hoede en zou de meest logische kandidaat zijn om Red Bull uit de nood te helpen.

Hoewel Red Bull en Renault niet onder de beste condities uit elkaar gegaan zijn kan het reglement Renault verplichten om motoren te leveren aan Red Bull omdat ze van de drie motorleveranciers het minste klanten hebben.

Een andere mogelijkheid is dat Red Bull in zee gaat met een nieuwe motorleverancier en dan komt de naam van Volkswagen al een aantal jaren naar boven. Vast staat dat als Red Bull Verstappen niet kan voorzien van een winnende auto de kans groot is dat hij zal proberen om zijn geluk elders te beproeven.

Dan komt Mercedes misschien wel in beeld maar dan heeft Lewis Hamilton de sleutel in handen die zal bepalen of we Verstappen in 2022 in een Mercedes aan het werk zullen zien.


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print