Alonso: “Deelnemen aan de Nascar? Daar heb ik te weinig tijd voor!”

Fernando Alonso testte afgelopen weekend ter voorbereiding van de 24 uren van Daytona. Daarmee gaat de Spanjaard na de Indy 500 nogmaals op verkenning buiten de Formule 1. Le Mans is ook een doel, al houdt Alonso wel de boot af wat de Nascar betreft.

Na opnieuw een erg teleurstellend seizoen in 2017 hoopt Alonso dit jaar op beterschap bij McLaren. Alonso verwacht de nodige vooruitgang door het overstappen van de motor van Honda naar Renault. In 2018 ligt de focus dan ook op de Formule 1, al weerhoudt dat Alonso er duidelijk niet van om ook eens te proeven van andere raceklassen.

“Uiteraard focus ik me vooral op de Formule 1 en behalen van een derde wereldtitel,” vertelde Alonso tegenover ‘Speed Week’. “Met de power unit van Renault moeten we in staat zijn om vooraan opnieuw mee te doen.”

“Ik heb echter ook plannen voor klassieke events die niet overlappen met de F1-kalender.”

Daarmee verwijst Alonso naar een mogelijke deelname aan de 24 uren van Le Mans. Naast Le Mans werd er bij Alonso ook gepolst naar een eventuele deelname aan de Nascar. Alonso denkt er echter niet aan om deel te nemen aan de Nascar.

“Die wagens vereisen een specifieke rijstijl die je alleen maar onder de knie krijgt door enorm veel oefenen. Ik heb echter niet veel vrije weekends,” grapte Alonso.

“Na de 24 uren zal ik echter zeker naar de Nascar-race kijken maar dat zal mijn enige stap richting de Nascar zijn, de race bekijken op tv.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023