“F1-bolides zullen er agressiever uitzien in 2018”

Volgens Felipe Massa zullen de F1-bolides er komend seizoen een stuk agressiever uitzien dan het voorbije seizoen. Opmerkelijk genoeg werd er voorafgaand aan het seizoen 2017 hetzelfde gezegd over de nieuwe generatie F1-bolides die begin 2017 voorgesteld werden.

Het nieuwe technisch reglement zorgde ervoor dat de F1-bolides er in 2017 een stuk agressiever uitzagen dan hun voorgangers. De bolides beschikten in vergelijking met de wagens van 2016 immers onder meer over een grotere en bredere voorvleugel en een bredere lagere achtervleugel.

Dit jaar zullen we Halo geïntroduceerd zien op de wagens en daarnaast zullen de wagens volgens Felipe Massa er nog agressiever uitzien. Dat is alvast zijn mening nadat hij eind 2017 het windtunnelmodel van de nieuwe F1-bolide van Williams zag. Ondanks dat hij met pensioen ging kreeg de Braziliaan immers een sneak peak hoe de F1-bolide voor 2018 eruit zou komen te zien.

“Ik zag de nieuwe wagen in de windtunnel en ik zag heel wat wijzigingen die zeer interessant waren,” vertelde Massa tegenover ‘Motorsport.com’. “Iedereen is aan het werk. Misschien ga je naar de eerste race en zie je overal enorm veel veranderingen op de wagens.”

“De wagen ziet er een stuk agressiever uit. Hij ziet er een heel stuk anders uit dus ik denk dat ze beter kunnen worden,” verwijst Massa naar de vooruitgang die het Williams F1 team misschien komend seizoen kan boeken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol 7-daagsebol 7-daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print