Alonso: “Demo met de R25 laat zien wat de moderne F1 mist”

Fernando Alonso zegt dat zijn F1-demo op vrijdag met de Renault R25 uit 2005 heeft aangetoond waar het de moderne F1 aan ontbreekt.


Vrijdagmiddag tussen de eerste en de tweede oefensessie voor de GP van Abu Dhabi mocht Fernando Alonso nog eens rijden met zijn Renault R25, de bolide waarin hij in 2005 voor de eerste keer wereldkampioen werd.

Iedereen had de mond vol over het jankende geluid van Renault V10 en de reacties op diverse sociale media waren unaniem: dit is wat de Formule 1 in 2020 mist.

“Dit is iets wat we nu eerlijk gezegd missen,” aldus Alonso. “Ik denk niet alleen de fans, iedereen in de paddock, we missen dat geluid. We missen de Formule 1 waar we als kind verliefd op werden als we naar de TV keken.”

“Ik denk dat dat een mooie gedachte is als je deze technologie in deze tijd ziet. Het brengt ons allemaal samen op een bepaalde manier.”

Voor de liefhebbers van statistieken kunnen we meegeven dat de snelste tijd van Alonso rond een minuut en negenendertig seconden lag, slechts twee seconden trager dan de traagste tijd van Latifi tijdens de kwalificaties voor de GP van Abu Dhabi. Niet slecht voor een bolide van vijftien jaar oud die het moet stellen zonder de hybride-technologie van de rijdende laboratoria van tegenwoordig.

“We zijn in dezelfde tijd van de huidige auto’s in race omstandigheden, dat is vrij verbazingwekkend,” merkte Alonso op. “Dus je weet wel, het voelt heel snel. Het geluid is fantastisch, en het klinkt snel.“

“Achter het stuur voel je de trillingen, je voelt alles. Het is een zeer lichte auto, dus je voelt alle bewegingen. Het is een geweldig gevoel. Ik lach nog steeds. Ik heb het masker op, maar ik zal lachen tot 2021 waarschijnlijk.”

Veel mensen in de paddock waren verbaasd over hoe agressief Alonso omsprong met zijn bolide maar de tweevoudige wereldkampioen laat weten dat hij het niet kon laten eens hij achter het stuur zat.

“Eerlijk gezegd kan ik niet langzaam gaan met deze auto. Elke keer als ik in deze cockpit zit en ik zit in deze auto, met alle herinneringen, wordt het natuurlijk om snel te rijden.”

“De snelheid voelen is verbazingwekkend. Ik weet dat het een oude auto is, maar het is een perfecte machine voor mij.”


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022