Alonso: “Derde F1-titel kan een boodschap voor toekomstige generaties zijn”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso is niet wanhopig op jacht naar een derde wereldtitel maar hij geeft toe dat het mooi zou zijn op zijn palmares en misschien wel een sterke boodschap voor de volgende generaties.

De tweevoudig wereldkampioen vierde dit jaar na een afwezigheid van twee jaar zijn comeback in de Formule 1. Tijdens die afwezigheid heeft hij trouwens niet stilgezeten want hij was aan het werk in het WEC, hij ondernam nog een poging om de Indy 500 te winnen en hij nam deel aan de Dakar. 

De F1 bleef echter in het achterhoofd van de Spanjaard zitten en vorig jaar maakte hij dan ook bekend dat hij in 2021 aan de slag zou gaan bij het Alpine F1 team. Het is tot nu toe een comeback met vallen en opstaan geworden maar in Qatar wist Alonso toch zijn eerste podium in de Formule 1 te scoren sinds de GP van Hongarije in 2014.

Bij de Franse formatie wordt veel verwacht van de nieuwe regelgeving in de F1 en misschien wel een derde wereldtitel voor Fernando Alonso.

“Ik kijk echt uit naar een derde titel en ik zal doen wat ik kan en nog meer in de komende jaren,” aldus Alonso tegen Tom Clarkson in de laatste ‘Beyond the Grid’ podcast.

“Het zal veel betekenen in termen van een erfenis als mijn carrière in de Formule 1 is afgelopen. Over hoe je altijd tot het uiterste moet gaan, altijd moet proberen de perfectie te vinden in de dingen die je doet, een zeer hoge discipline hebben in de manier waarop je races rijdt, in de manier waarop je racen benadert.”

Hij vertelt ook nog dat een derde wereldtitel geen obsessie is maar dat het wel een mooi voorbeeld zou kunnen zijn van het feit dat als je niet opgeeft alles mogelijk is.

“Het is niet dat ik wanhopig ben om een derde titel te behalen en dat het mijn hele carrière of mijn kijk op de sport zal veranderen,” zei hij. “Ik ben een competitief persoon zoals we eerder hebben aangehaald, weet je? In alles wat ik doe.”

“Het maakt niet uit of je negentien bent of dat je tweeënveertig of drieënveertig bent, het is een manier van leven en een volledige toewijding aan de sport.”

“Dat is waarschijnlijk het grootste ding als ik het derde kampioenschap win, dat soort van nalatenschap en boodschap voor toekomstige generaties.”

Het valt natuurlijk af te wachten hoe competitief Alpine voor de dag zal komen in de toekomst maar Alonso ziet zichzelf alvast nog na 2022 in de Formule 1.

“Oh ja, dat zal ik zijn, en zelfs als de auto niet zo goed is. Ja, mijn plan is om nog minstens twee of drie jaar te blijven.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022