McLaren-teambaas haalt scherp uit naar Christian Horner: “Je moet altijd respect hebben, ook al strijd je voor de titel”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens McLaren-teambaas Andreas Seidl is het een evidentie dat iedereen in de Formule 1 respect voor elkaar moet hebben. Seidl haalt dan ook scherp uit naar Toto Wolff en vooral Christian Horner die afgelopen raceweekend een ‘waarschuwing’ kreeg voor uitspraken die hij had gedaan.

“Als je kijkt naar wat er momenteel allemaal gaande is dan is het duidelijk dat er veel op het spel staat,” aldus Seidl volgens ‘Motorsport.com’.

“Het zijn verschillende gevechten, wij bevinden ons er verder vandaan, maar het is uiteraard geweldig voor de fans, voor het spektakel, want uiteindelijk hoort het ook entertainment te zijn.”

Maar de strijd wordt duidelijk niet alleen op de baan gevoerd en geregeld liggen Toto Wolff en Christian Horner overhoop door uitlatingen die ze in de pers doen.

“Er zijn de voorbije weken commentaren en uitspraken gebeurd die je zeker en vast nooit bij ons zult zien, dat kan ik me niet inbeelden,” blikt Seidl terug op de scherpe commentaren die vanuit de hoek van Mercedes en Red Bull kwamen.

Christian Horner werd voor zijn uithaal naar de baanmarshall en de FIA op het matje geroepen door de stewards, iets dat volgens Seidl geheel terecht was.

“Ik denk dat het zeer belangrijk is, en het maakt niet uit of je strijdt voor overwinningen of laatste bent, dat je altijd respect blijft hebben voor je tegenstanders, de FIA en de F1,” zegt Seidl.

“We zitten hier samen in deze sport en het is belangrijk dat je respect hebt voor de vrijwilligers die ons helpen en er uiteindelijk mee voor zorgen dat onze raceweekends kunnen plaatsvinden.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022