Alonso: “Deze podiumplaats voelt als een overwinning”

Ferrari was na afloop van de GP van Singapore erg tevreden met het behaalde resultaat. De renstal vertrok met Massa en Alonso van op de plaatsen zes en zeven maar behaalde dankzij een moedige en risicovolle strategie toch een podiumplaats met Fernando Alonso. Massa werd uiteindelijk zesde.
image
Vooral Fernando Alonso was erg tevreden. De Spanjaard maakte een kanonstart en zag een intelligente maar toch ook enigszins risicovolle strategie beloond worden met de tweede plaats op het podium.

“Ze waren gans het weekend te snel voor ons en we moeten hen dan ook feliciteren met deze overwinning,” zei Alonso na afloop van de race. “De volgende keer proberen we nog beter te presteren.”

“We kenden een zeer goede start en hanteerden een andere strategie, wat ons uiteindelijk een fantastisch podium opleverde. Voor ons is deze podiumplaats net alsof we een overwinning behalen,” voegde de Spanjaard eraan toe. “We wisten dat we vandaag over de snelheid zouden beschikken dus moesten we iets speciaal doen. De eerste mogelijkheid was de start en vervolgens een andere strategie dan de anderen. We zijn in beide geslaagd.”

Ook Alonso besefte dat het een risico was om bij de safety car-fase een pitstop te maken en met die bandenset tot de finish te willen rijden, maar in deze fase van het kampioenschap hebben de Spanjaard en Ferrari niets meer te verliezen.

“We bevinden ons in het kampioenschap in een situatie waarbij we niets meer te verliezen hebben,” vat Alonso de huidige situatie waarin hij zich bevindt correct samen. “Of we nu tijdens de race tweede of vijfde worden, dat maakt eigenlijk geen verschil meer. We hebben gepusht maar tegelijkertijd toch ook op onze banden gelet. De auto deed het tijdens de race redelijk goed en onze fans hebben er mee voor gezorgd dat we een paar tienden van een seconde sneller gingen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print