Perfecte race voor Vettel, alweer boegeroep op het podium

Er stond opnieuw geen maat op Sebastian Vettel, die zijn RB9 meer dan een halve minuut eerder over de finish stuurde dan Fernando Alonso op de tweede plaats.
“Het was echt een droomdag. De rondjes achter de safety car waren bepalend, we vielen honderd procent aan, en hadden een zeer goede racesnelheid. Naar het einde van de race toe hadden we de luxe om de wedstrijd te controleren, dankzij het setje superzachte banden die we tijdens de kwalificaties uitspaarden.” verklaarde Vettel na de race.

“De band is op zichzelf al anderhalve tot twee seconden per ronde sneller, maar omdat Fernando en Kimi op dat moment hun banden spaarden om zo de race uit te rijden, kon ik mijn voorsprong nog vergroten zonder nog echt te hoeven aanvallen.”

Tijdens de podiuminterviews na de race werd Vettel, net zoals in Monza uitgejouwd door de toeschouwers. Veel trekt de regerende wereldkampioen zich daar echter niet van aan.

“Sommigen waarderen hetgeen we doen, anderen niet. Het boegeroep is in feite een compliment, zo vat ik dat toch op. Dat wil zeggen dat ze jaloers zijn omdat wij steeds voor hun favoriete rijder eindigen. Zo te zien werken ze een tournee af, en hebben ze genoeg geld om ook naar Singapore te komen. Er zijn hier echter wel nog steeds heel wat Red Bull fans, vooral Australiërs die voor Mark komen, maar toch nog genoeg supporteren voor het team in zijn geheel. We moeten er ons niet te veel van aantrekken, want we willen graag winnen, en dat is wat we vandaag opnieuw gedaan hebben.”

Op het einde van de race noteerden we nog een uitvalbeurt voor Mark Webber. De Australiër kwam twee ronden voor het einde in de problemen, en moest zijn RB9 tijdens de laatste ronde parkeren. Vettel meent echter dat dit geen reden tot paniek hoeft te zijn.

“In Monza hadden we wat problemen, en vrijdag hadden we die ook. Ik vermoed dat Mark op het einde met een waterlek te maken kreeg, en dat is jammer, want hij was terug aan het keren, terwijl hij niet kon profiteren van de andere wagens die een pitstop maakten tijdens de safety car. Soms gaat er echter iets kapot waar je al een hele tijd niet meer mee te maken gekregen hebt. We moeten nu proberen te begrijpen waarom dit probleem zich voordeed, want het is jammer als zoiets gebeurt.” aldus Vettel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}