Alonso: “Een andere strategie is onze enige hoop”

Fernando Alonso kende opnieuw een enigszins teleurstellende kwalificatie. Hij hoopt dat een andere strategie hem naar een beter resultaat kan helpen tijdens de race.
image
Alonso kwalificeerde zich als achtste voor de GP van India, al reed hij zijn besttijd wel op de voor Q3 eerder ongebruikelijke hardere compound. Ook Mark Webber (4de), Sergio Perez (9de) en Jenson Button (10de) kwalificeerden zich op de hardere van de twee bandencompounds.

Ferrari opteerde ervoor om Massa en Alonso op een verschillende bandencompound te laten kwalificeren om zo met twee verschillende strategieën de race aan te vatten.

“Ik ben tevreden met mijn strategië,” zei Alonso na afloop van de race. “Het was de beste beslissing die het team kon nemen, beide wagens op een andere strategie zetten.”

“Op een bepaald ogenblik zullen we de zachtere bandencompound moeten monteren en we zullen dan problemen ondervinden. We moeten er dan ook voor zorgen dat we er klaar voor zijn,” zei Alonso, die reeds eerder liet uitschijnen dat ze problemen zouden hebben met de zachtere bandencompound.

“Indien we op dezelfde strategie zouden starten dan zouden we geen posities kunnen goedmaken want we zijn niet zo snel als de anderen. Tot morgen weet niemand welke strategie de beste zal zijn. De betere strategie zal winnen,” besluit de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}