Mark Webber: “Ik heb de juiste strategie om de race te winnen”

Twee weken geleden moest Mark Webber met zijn strategie het onderspit delven voor teamgenoot Sebastian Vettel maar de Australiër is ervan overtuigd dat hij morgen kan winnen.
image
Alle teams en rijders maken zich zorgen over de zachtere band. Het inspireerde enkele rijders, waaronder Mark Webber, om Q3 af te werken met de hardere bandencompound. Hij en enkele andere rijders willen de race zo met een andere strategie benaderen.

Ook Mark Webber is er van overtuigd dat zijn strategie de betere is. Meer zelfs, de Australiër is er van overtuigd dat hij morgen van op de vierde plaats op de grid voor de overwinning kan gaan.

“Ja, ik denk dat ik kans maak op de overwinning. Alles moet wel goed verlopen, maar ik maak zeker kans,” zei Webber na afloop van de kwalificatie. “Je kan nu echter nog niet zeggen hoe de race strategisch zal verlopen. Als je kijkt waar Grosjean opeens vandaan kwam in Suzuka. Waar kwam dat plots vandaan? Er is maar één rijder nodig om je van de overwinning te houden.”

“Je weet niet of je na een pitstop een vrije run krijgt want dat zal cruciaal zijn tijdens de race,” besluit de Australiër.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}