Alonso eindigt zijn carrière bij Ferrari

Alonso en Ferrari hebben hun samenwerking met nog vijf jaar verlengd. Donderdag bevestigde de Scuderia Ferrari dat Alonso een contractverlening heeft ondertekend tot en met 2016.
image

Dat zijn dus nog vijf seizoenen extra, dat van 2011 niet meegerekend. De Spanjaard zal in 2016 de leeftijd van 34 jaar bereiken. Dat betekent ook dat Ferrari het volste vertrouwen heeft in Alonso om binnen dit en vijf jaar nog wat titels binnen te kunnen halen.

“Fernando heeft alle nodige kwaliteiten, zowel op technisch vlak als persoonlijk om een leidende rol te spelen in de geschiedenis van Ferrari”, zegt Ferrari topman Luca Di Montezemolo ” En ik hoop dat we het snel kunnen verrijken met verdere overwinningen.”

Alonso zelf is uiteraard ook zeer tevreden met de deal: “Ik voelde me onmiddellijk op mijn gemak bij Ferrari en nu voelt het als mijn tweede familie. Ik heb het volste vertrouwen in de mannen en vrouwen die werken in Maranello en zij die hen leiden. Daarom is het niet meer dan normaal voor mij om deze lange termijn beslissing over mijn carrière te nemen, bij een team waar ik zonder twijfel mijn Formule 1 carrière op een dag zal beëindigen.”

Vettel en de rest van de piloten zijn bij deze dan ook gewaarschuwd, voor zij die eventueel Massa zullen opvolgen, de tegenstander is inmiddels gekend.
a:0:{}
Hoofditem op frontpagina
a:1:{s:9:”file_name”;s:12:”GU5G1989.jpg”;}
Alonso tekent voor nog vijf jaar bij tot 2016 en zal daarmee waarschijnlijk zijn verdere F1 carrière bij Ferrari kunnen afmaken.

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print