Verhuist de laatste race naar India?

De bazen van de formule 1 overwegen om de Indische GP te verhuizen naar het eerste weekend van december. Bahrein zou zo nog in de kalender gepast kunnen worden.
De organisatoren van de grote prijs van Bahrein, Bernie Ecclestone en de FIA zitten nog altijd rond de tafel om een nieuwe datum te vinden voor de grote prijs van de oliestaat. Nu laten bronnen weten dat men aan de Indische instanties toelating heeft gevraagd om hun Grand Prix te verschuiven naar 4 december.

Als de grote prijs van Bahrein doorgaat, zal dat waarschijnlijk op 30 oktober zijn, de datum waarop nu de eerste grote prijs van India gepland staat. Daarna zouden dan de races in Abu Dhabi en Brazilië doorgaan verdere zonder wijzigingen aan de kalender. Op 4 december zou dan het WK ten laatste beslist worden in Noide, niet ver van New Dheli.

Na het verlengen van de deadline van 1 mei naar 3 juni, zoeken betrokken partijen nog steeds naar een ander moment voor de grote prijs van Bahrein. De FIA zou liever eerst het seizoenseinde verplaatsen voordat er nieuws is uit Bahrein.
FIA-president Jean Todt was in ieder geval zeer tevreden met de beslissing de deadline uit te stellen. “We verstonden volledig dat door omstandigheden de race niet kon doorgaan bij het begin van het seizoen.” verklaart de voormalige topman van Ferrari. “Ik denk dat je in moeilijke situaties altijd wel steun kunt gebruiken. Dat is ook onze verantwoordelijkheid. We moeten alle steun geven die we kunnen geven en het zal niemand straffen als we er voor 3 juni uit geraken.”

Als de GP van India in december zou plaatsvinden, dan is dat 38 jaar gelden dat er nog een race in december plaatsvond. De laatste keer was dat de GP van Zuid Afrika in 1963.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}