Alonso eist jaarsalaris van 35 miljoen in ruil voor contractverlenging bij Ferrari

105 miljoen euro. Dat is het bedrag dat de Spanjaard Fernando Alonso wil krijgen in ruil voor een contractverlenging van 3 jaar (tot 2019) bij Ferrari. Dat wordt alvast beweerd in het Italiaanse magazine “autosprint”
image
Het huidig contract van Fernando Alonso vervalt in 2016, en Ferrari wil alles op alles zetten om de Spanjaard in Maranello te houden. Alonso wil in ruil voor de magere wagens die de renstal de laatste jaren neerzette echter een serieuze verhoging van zijn salaris. De Spanjaard wil graag 35 miljoen euro per seizoen, terwijl zijn huidig salaris op en rond de 18 miljoen euro ligt (portretrechten en sponsoringscontracten niet meegerekend).

Alonso steekt zijn ontgoocheling over de huidige prestaties van Ferrari alvast niet onder stoelen of banken. Ook is er al langer sprake van interesse van McLaren, dat volgend jaar met motoren van Honda op de startgrid zal verschijnen. Honda heeft er nooit een geheim van gemaakt dat zij graag Fernando Alonso terug in een McLaren willen zien. Sappig detail: op 29 juli, de verjaardag van Fernando Alonso, was McLaren de eerste om Alonso openlijk te feliciteren met zijn 33ste verjaardag op sociale media.

Ferrari zet duidelijk alles op alles om Alonso in Italië te houden. Marco Mattiacci heeft al meermaals met Alonso gesproken om hem te overtuigen dat Ferrari volgend jaar wél competitief zal zijn. Een verhaal dat we de laatste jaren jammer genoeg al meerdere keren gehoord hebben. Ferrari zal dus hoogstwaarschijnlijk een ferme zak met duiten op tafel willen leggen als ze Fernando langer willen houden.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}