Alonso en Raikkonen krijgen leuke bonus indien ze kampioen worden

Ferrari wil eindelijk nog eens kampioen worden en daarvoor stelt het alles in het werk, niet alleen op technisch en sportief vlak maar ook wat incentives betreft.
image
Zo belooft Ferrari-baas Luca di Montezemolo een ‘LaFerrari’ aan Fernando Alonso of Kimi Raikkonen indien één van beide kampioen wordt. De ‘LaFerrari’ is de ultieme sportwagen die Ferrari ooit gebouwd heeft.

‘LaFerrari’ beschikt over een 6,3 liter V12-motor en 963 pk. De motor zelf genereert 800 pk maar er is ook nog een bijkomende elektromotor die 163 pk genereert.

Van de ‘LaFerrari’ worden slechts 499 exemplaren gebouwd en Luca di Montezemolo bepaalt hoogstpersoonlijk of je in aanmerking komt om deze exclusieve sportwagen te mogen bezitten. Je moet een trouwe klant van Ferrari zijn en minstens vijf Ferrari’s gekocht hebben. Ook een wereldtitel Formule 1 winnen kan je dus helpen om in het bezit te komen van een ‘LaFerrari’.

Onlangs doken er nog beelden op van een ‘LaFerrari’ die omgebouwd was en waarmee Ferrari naar verluidt een geheime test deed met haar nieuwe V6-turbomotor, de motor die vanaf volgend seizoen terug te vinden zal zijn in de F1-bolides van Ferrari (Lees: VIDEO: Geheime test van Ferrari V6-motor ?).
image
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}