“Kleine teams kunnen voor de grote verrassing zorgen”

Adrian Sutil rijdt vanaf komend seizoen voor Sauber en de Duitser liet in een video-interview op de website van Sauber weten dat hij veel verwacht van 2014. Meer zelfs, de kleine teams kunnen mogelijk voor grote verrassingen zorgen.
image
Er zijn heel wat reglementswijzigingen voor de Formule 1 in 2014 en die vormen uiteraard een serieuze uitdaging voor alle teams en rijders. Volgens Adrian Sutil zorgen de reglementswijzigingen ervoor dat de kleinere teams een unieke kans hebben om komend seizoen voor verrassingen te zorgen.

“2014 zal een compleet ander seizoen zijn dan dat we gewoon zijn: nieuwe motoren, andere banden, en de wagen op zich zal ook anders bestuurd moeten worden,” zei Sutil tijdens het video-interview van Sauber. “Het is een nieuw tijdperk in de Formule 1. Voor ons als rijders is het interessant om iets nieuw te hebben. Wijzigingen in de sport zorgen ervoor dat het nooit saai wordt.”

“Tijdens de eerste races zijn er heel wat kansen om alles goed voor elkaar te hebben of het compleet fout te hebben.”

“Ik zie grote kansen voor de kleinere teams om tijdens de eerste races van het seizoen uitzonderlijke resultaten neer te zetten,” aldus Sutil. “Misschien is een podiumplaats zelfs haalbaar.”

“Ik kijk er echt naar uit, het wordt enorm opwindend,” besluit Sutil.

Volgens veel insiders bevinden de teams zich letterlijk in een race tegen de klok om de nieuwe wagens op tijd klaar te hebben tegen de allereerste wintertest in Jerez. Die eerste test vindt plaats van 28 januari tot en met 31 januari.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print