Presenteert McLaren ons opnieuw een oranje F1-bolide?

Volgens de laatste berichten is de kans groot dat McLaren ons voor het seizoen 2014 een oranje F1-bolide zal presenteren. Al zal het natuurlijk wachten zijn tot de presentatie zelf om 100 procent zeker te zijn.
image
Oranje als kleur voor de F1-bolides van McLaren? Het is niet geheel ondenkbaar en het was zelfs ooit traditie bij McLaren. Van 1968 tot en met 1971 reed McLaren in F1-bolides die mat oranje waren. Het was onder Bruce McLaren dat deze traditie tot stand kwam. Omwille van diverse sponsordeals werden de kleuren in de jaren nadien vooral door wit of zilvergrijs bepaald.

In 2006 zag het er even naar uit dat McLaren opnieuw met een oranje gekleurde F1-bolide zou rijden. Gary Paffett reed tijdens de voorbereidende wintertest met een oranje McLaren maar toen het F1-seizoen 2006 van start ging reed McLaren toch met haar normale kleuren.

Maar nu ziet het er dus naar uit dat McLaren eventueel terugkeert naar de traditie van oranje wagens. Eerder dit seizoen liet Martin Whitmarsh, de teambaas van McLaren, reeds verstaan dat hij het een tof idee vond om met een oranje F1-bolide te rijden.

Veel zal echter afhangen van de nieuwe hoofdsponsor die McLaren weet te strikken. Vodafone verdwijnt immers en er komt een nieuwe hoofdsponsor in de plaats die McLaren zal bekendmaken tijdens de presentatie van haar nieuwe wagen. Die presentatie vindt volgens Omnicorse plaats op 25 januari en volgens datzelfde Omnicorse zou de wagen dus ook de kleur oranje krijgen.

Voor de McLaren-fans blijft het echter afwachten tot eind januari om te weten te komen of de nieuwe McLaren F1-bolide daadwerkelijk oranje zal zijn.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}