“F1-simulatoren zijn een lachertje”

Luca di Montezemolo heeft felle kritiek gegeven op de manier waarop de Formule 1 momenteel werkt en het vertrouwen dat het stelt in F1-simulatoren.
image
De voorbije jaren mocht er zo goed als niet getest worden tijdens het seizoen. Het zorgde ervoor dat de F1-teams in sterke mate moesten vertrouwen op hun windtunnels en F1-simulatoren om hun wagens verder te ontwikkelen, een compleet belachelijke manier van werken, zeker met de kosten in het achterhoofd. De testban is er immers vooral gekomen om zogezegd kosten te besparen.

“Het is één grote grap,” zei Luca di Montezemolo tijdens een medialunch in Fiorano.”We zijn gedwongen om ongelooflijk veel geld in deze verschrikkelijke artificiële machines te investeren en dat in plaats van hier in Fiorano en Mugello te kunnen testen.”

“Indien iemand geen geld heeft om te testen is het veel beter om in de GP2 te racen, met go-karts te rijden of basketbal te spelen. Ik wil kunnen testen en nieuwe jonge rijders de kans kunnen geven om met de wagens te rijden en ervaring op te doen,” aldus di Montezemolo. ”

Luca di Montezemolo ziet trouwens nog bijkomende voordelen in tests gedurende het F1-seizoen.

“Ik wil ook het publiek meer mogelijkheden geven want tussen twee races is het stil in de Formule 1, er valt niets te beleven.”

“Testen biedt ook opportuniteiten voor de sponsors, ze kunnen publiek uitnodigen. Tests zijn ook goedkoper dan de maandelijkse ontwikkelingen in die verschrikkelijke simulatoren. Het is echt een discussie die we in de toekomst moeten voeren,” besluit de Ferrari-baas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}