“Alonso en Raikkonen lijken verrassend veel op elkaar”

Romain Grosjean laat weten dat zijn voormalige teamgenoten Fernando Alonso en Kimi Raikkonen meer gemeen hebben met elkaar dan men zou denken.


Op het eerste zicht hebben Fernando Alonso en Kimi Raikkonen, buiten het feit dat ze allebei wereldkampioen in de Formule 1 geweest zijn, weinig met elkaar gemeen. Haas-rijder Romain Grosjean was teamgenoot van beide heerschappen bij Renault en Lotus en laat weten dat er meer raakvlakken zijn dan men zou denken.

“Verrassend genoeg heb ik veel geleerd van Fernando en van Kimi op dezelfde manier,” beschrijft Grosjean in een Instagram live chat met de officiële Formule 1 account.

De Fransman begon zijn F1-carrière bij Renault aan de zijde van Alonso in 2009 in ondankbare omstandigheden. Hij moest namelijk invallen voor Nelson Piquet Jr. na het zogenaamde ‘crashgate.’

In 2012 kreeg hij een tweede kans bij Team Enstone, dat ondertussen door het leven ging als Lotus, aan de zijde van de wereldkampioen van 2007, Kimi Raikkonen. Daarna volgden Pastor Maldonado bij Lotus en Esteban Gutierrez en Kevin Magnussen bij Haas als teamgenoten van Grosjean.

Op de vraag wie hij het meest bewonderd als teamgenoot kan Grosjean niet meteen een pasklaar antwoord geven.

“Dit is een moeilijke vraag voor mij. Ik begon in de Formule 1 naast Alonso en kwam toen terug naast Raikkonen. En nu heb ik Kevin aan mijn zijde.”

Het zal u niet verbazen dat de voormalige wereldkampioenen Alonso en Raikkonen een grote indruk hebben achtergelaten bij Grosjean.

“Veel mensen geloven dat ze heel anders zijn. Maar hun manier van werken, hoe ze in de eerste training gingen, met de zondag in het achterhoofd, dat was alles wat er toe deed.”

“In tegenstelling tot debutanten maakten de twee veteranen niet de fout om in elke training snel te willen zijn. Het kon ze niet schelen of ze snel of langzaam waren in de vrije training. Ze maakten de auto klaar voor de race.”

Ook over zijn huidige teamgenoot, Kevin Magnussen, is Grosjean tevreden en ondanks enkele akkefietjes op de baan stelt hij dat ze goed kunnen samenwerken.

“Hij is zeer snel en moeilijk te verslaan. Hij is een echte Viking, hij geeft nooit op. Ik was niet altijd blij met hem voordat hij mijn teamgenoot werd. Maar als hij in hetzelfde team zit, weet je dat hij zo hard als hij kan voor punten zal vechten en dat is geweldig.”

De gevechten die hij op het randje en soms er over uitvecht met zijn teamgenoot, zoals vorig jaar in Silverstone zijn allemaal vergeven en vergeten.

“Ja, we hadden een paar aanrijdingen vorig jaar, maar we hebben er over gepraat en we hebben onze manier van rijden aan elkaar aangepast.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}