Aston Martin: “Binnen drie jaar om overwinningen strijden”

Volgens Racing point F1-teambaas Otmar Szafnauer ligt er met Aston Martin een duidelijk plan op tafel en dat is binnen de drie jaar aansluiting vinden met de top en om overwinningen strijden.


Na de beslissing om eind dit jaar het Racing Point F1 team om te vormen naar het fabrieksteam van Aston Martin verhoogt ook de druk op alles en iedereen in het team. De ambities worden aangescherpt en binnen enkele jaren strijden om overwinningen is dan ook overduidelijk het doel.

“Het is waarschijnlijk een driejarenplan voor ons,” aldus Szafnauer tegenover de officiële F1-website.

“Onze fabriek aanpassen zal enkele jaren vergen en ook de juiste mensen aantrekken zal enkele jaren vergen. Tijdens die overgangsfase zal je je niet helemaal bevinden waar je je wil bevinden maar tot dat het geval is zal je hard moeten werken.”

“Het is een driejarenplan maar ieder jaar zouden we steeds beter moeten worden, we zouden geen stap achteruit mogen zetten. Het is ons doel om tegen dan tot de top drie door te stoten en in die mate competitief te zijn dat we in staat zijn om voor overwinningen te strijden en op regelmatige basis podiumplaatsen kunnen behalen.”

En Szafnauer focust zich niet puur op een plaats in de top drie, het mag gerust ook top vier of top vijf zijn, zo lang ze maar competitief zijn.

“Zelfs wanneer we ons niet in de top drie bevinden, laat ons zeggen dat de top drie de top vier of zelfs de top vijf wordt indien iemand anders ons mee volgt. Maar we willen presteren op het niveau waar de huidige top drie zich bevindt, dat zou een succes voor ons zijn,” besloot de teambaas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en scoor deals voor Kerstmis met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2023Kerst 2023