“Alonso is even getalenteerd als Schumacher, maar hij kan een team verdelen”

Volgens Felipe Massa is Fernando Alonso net zo getalenteerd als Michael Schumacher maar hij gelooft dat de Spanjaard meer uit zijn carrière had kunnen halen indien hij wat aan zijn kleine kantjes had gewerkt.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Massa was vijf jaar de teamgenoot van Fernando Alonso bij Ferrari en in 2006 had de Braziliaan ook het voorrecht om teamgenoot te zijn van Michael Schumacher, die aan zijn laatste jaar bij de Scuderia bezig was.

“Als we het over puur talent hebben moet ik Michael en Fernando op dezelfde hoogte plaatsen,” aldus Massa. “Alonso heeft ook de gave om een race te begrijpen en ongelofelijk hard te rijden. Een enorm intelligente rijder met bakken talent, zo zou ik Michael ook omschrijven.”

Met Schumacher had Massa een goede band, de Duitser was nooit te beroerd om zijn jonge teamgenoot te helpen maar met Alonso had de Braziliaan een heel andere relatie.

“Ik moet toegeven dat het niet gemakkelijk was om zijn teamgenoot te zijn. Met Michael had ik een hechte band. Ik was jong en gemotiveerd om zoveel mogelijk te leren van een zevenvoudig wereldkampioen en Schumacher behandelde me goed. Met Fernando had ik een heel andere relatie.”

“Buiten de auto had ik helemaal geen problemen met Fernando, we hebben altijd een gezonde werkrelatie gehad. Dat is echter een ding, vanaf het moment dat Fernando zijn vizier dicht gaat wordt hij een andere man. Hij kan tweespalt zaaien, dat hebben we bij verschillende teams gezien.”

“Dat zie ik als zijn zwakke kant, zonder dat had hij misschien meer uit zijn talent kunnen halen,” besluit Massa.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen