IndyCar steunt deelname van McLaren in 2019

McLaren blijft verder werken aan een deelname aan het IndyCar-kampioenschap in 2019. Mark Miles, CEO van de IndyCar, bevestigt dat ze willen deelnemen met Fernando Alonso achter het stuur van een McLaren.


Dinsdag kondigden Fernando Alonso en McLaren aan dat de Spanjaard volgend jaar niet aan de start van het F1-seizoen zal staan in 2019. Er werd echter geen woord gerept over het feit dat de overeenkomst tussen McLaren en Alonso afloopt op het einde van het jaar, sterker nog hij liet de deur op een kier voor een terugkeer.

Het is ondertussen wel bekend dat Alonso in zijn jacht naar de “Triple Crown” alleen nog maar de Indy 500 moet winnen en daarom lijkt de kans het grootst dat de Spanjaard volgend jaar in de IndyCar aan de slag zal gaan. Waarschijnlijk zal hij dat ook doen achter het stuur van een McLaren als we IndyCar-baas Mark Miles mogen geloven.

Het gonst al van de geruchten sinds de deelname van Alonso aan de Indy 500 in 2017 dat McLaren verregaande interesse heeft in de IndyCar. De renstal uit Woking heeft dat nooit bevestigd of ontkent maar volgens ‘Motorsport’ wilden ze deelnemen met twee wagens en zou Scott Dixon een van de rijders worden, maar de Kiwi heeft zijn lot ondertussen verder aan Chip Ganassi verbonden.

Mark Miles bevestigde na de aankondiging van Alonso aan ‘Motorsport’ dat de gesprekken over een eventuele deelname van McLaren aan de IndyCar nog bezig zijn.

“De aankondiging van vandaag heeft het enthousiasme van de fans omtrent een deelname van Alonso aan de IndyCar in 2019 nog groter gemaakt,” aldus Miles. “McLaren is momenteel aan het werk om alle voorbereidingen te treffen en daar steunen wij hen ook in. Ik verwacht voor eind dit jaar geen oplossing.”

Het Carlin-team, dat dit jaar voor de eerste keer meedoet in de IndyCar, heeft al laten weten dat McLaren eigenlijk te laat is met een inschrijving voor een deelname in 2019. Indien dat nog roet in het eten gooit kan McLaren echter nog altijd een samenwerking aangaan met een bestaand team, zoals het in 2017 al deed met Andretti bij hun deelname aan de Indy 500.

Hoe dan ook, de kans is klein dat Alonso volgend jaar werkloos zal zijn. NASCAR reageerde op Twitter op het afscheid van de Spanjaard met een uitnodiging om volgend jaar deel te nemen aan de Daytona 500.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022