Hamilton: “Volgend jaar ben ik een andere atleet, ik zal zwaarder zijn”

Viervoudig wereldkampioen Lewis Hamilton zal volgend jaar naar eigen zeggen als een andere atleet aan de start van het F1-seizoen staan.


Volgend seizoen mogen we ons misschien wel verwachten aan een iets zwaardere Lewis Hamilton. Volgens de nieuwe reglementen zullen de regels er vanuit gaan dat een rijder tachtig kilogram weegt terwijl nu het gewicht wordt meegerekend in het totale gewicht van de auto.

Op die manier willen ze het nadeel wegwerken waar de iets grotere en zwaardere rijders nu mee te kampen hebben. Mede door die reden schakelde Hamilton vorig jaar over naar een veganistisch dieet tegen het einde van vorig seizoen.

Door die nieuwe regels omtrent het gewicht van de rijders zullen we volgend jaar dus waarschijnlijk een stevigere Hamilton zien in 2019.

Om het gewicht van de lichtere rijders te compenseren zullen de teams ballast in de wagen moeten plaatsen in de omgeving van het zitje van de rijder. Op dit moment mogen de teams met pluimgewichten als rijders hun ballast lager in de auto plaatsen en dat draagt bij tot een betere balans van de wagen. Een lichtere rijder betekent voor de teams dus extra gewicht op hogere positie in de auto wat een slechtere balans tot gevolg heeft.

“Ik zou volgend jaar een andere atleet moeten zijn, ik kijk er naar uit” aldus Hamilton. “Dat wil niet zeggen dat ik mijn gezonde eetgewoonten zal afzweren, ik eet gewoon graag goed.”

“Mijn comfortabele gewicht is iets zwaarder dan mijn huidige gewicht. Elk jaar is het voor mij, en ik denk dan ook vooral aan de grotere jongens, een strijd om slanker en lichter te zijn en dat is ongezond.”

“De regels gaan veranderen en dat vind ik fijn. Ik kijk er naar uit om meer te eten, zo kan ik volgend jaar iets zwaarder en sterker zijn. Ik wil wel nog steeds snel, scherp en attent zijn, meestal als je wat zwaarder en gespierder bent betekent dat niet dat je sneller bent.”

“En hoe hoger het extra gewicht, hoe hoger het zwaartepunt. Dat wil ik natuurlijk ook niet verhogen.”

Vorige maand noemde Hamilton zichzelf “een beetje te mollig naar mijn smaak” tijdens een mountainbiketocht. Dat was naar eigen zeggen het resultaat van wat meer openheid en van het feit dat iedereen zelf bewust moet zijn.

“Dat toont volgens mij aan dat, vooral dan op de sociale media en het is een wereldwijd probleem, dat we een bepaald idee hebben van mensen die in de schijnwerpers staan. Dat is het gevolg van het feit dat ze altijd een filter gebruiken, we kunnen niet zien wie die personen echt zijn.”

“Soms wordt ik wakker en heb ik ook mijn onzekerheden. Ik heb dan wel een sixpack maar ik vind het dan niet goed genoeg.”

“Er zijn bepaalde dingen waar ik onzeker over ben en ik ben er zeker van dat iedereen dat heeft, net zoals al die perfecte mensen op de sociale media,” besluit Hamilton


Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen