Alonso: “Ferrari is gewoonweg te traag”

Voor Ferrari was het dan wel haar 800ste gp, toch was het een race waarna er maar matig gevierd zal worden. De Italiaanse renstal is duidelijk te traag en moet zelfs strijden met Renault.
Felipe Massa finishte als zevende terwijl teamgenoot Alonso achtste werd, niet de plaatsen waarop je hoopt wanneer je wil strijden voor de titel. Ook Fernando Alonso beseft dit maar al te goed.

“We zijn enigszins verrast, aangezien we zowel in Barcelona als hier niet echt competitief waren,” zei Alonso in een reactie tegen de Spaanse televisie. “Heel de race was Felipe aan het strijden met Rosberg terwijl ik met Petrov aan het racen was. We bevinden ons duidelijk op het niveau van Renault.”

Er zal dan ook dringend beterschap moeten komen bij Ferrari. Dat hoorden we gisteren ook al bij monde van Stefano Domenicali. Domenicali liet toen al uitschijnen dat Ferrari de ontwikkeling van haar bolide een versnelling hoger moet schakelen indien het nog mee wil doen voor de titel. Dezelfde oproep komt er ook van Alonso.

“We hebben een verbetering voor Canada en voor Valencia hebben we een nieuw pakket klaar. We weten echter dat McLaren en Red Bull ver weg zijn en we weten niet of het zal volstaan. We zullen erg hard moeten verder werken,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}