Alonso: “Ferrari is titelkandidaat”

Fernando Alonso vertelde in een gesprek met Sky Sports dat hij denkt dat Ferrari een serieuze titelkandidaat is dit seizoen. Die uitspraak is opmerkelijk te noemen omdat toen hij eind 2014 de deur achter zich dichttrok in Maranello, hij verklaarde dat het vertrouwen in de Italianen weg was om hem van materiaal te voorzien om een derde titel te winnen.

“Ze zijn zeker titelkandidaat,” laat Alonso weten. “Ze waren sterk in de wintertests en in de eerste race hadden ze het tempo om te winnen. Laten we afwachten, maar ik hoop dat we een interessant seizoen tegemoet gaan met niet alleen Mercedes.”

In 2015 klonk het nog anders in een reactie op een uitspraak van toenmalig McLaren-CEO Ron Dennis die gesteld had dat McLaren-Honda het eerste team zou zijn dat Mercedes kon verslaan in de race naar de titel.

“Dat is mogelijk,” liet de Spanjaard toen optekenen. “Red Bull is een topteam maar het heeft niet de steun van een grote motorenbouwer en Ferrari is altijd zeer competitief maar komt altijd net dat tikkeltje te kort.”

Anno 2017 weten we inmiddels dat het McLaren anders vergaan is.

“Er moet een reactie van het team komen,” wil de tweevoudige wereldkampioen daar over kwijt. “Ik begrijp dat in het eerste jaar van het project er allerlei moeilijkheden zijn geweest maar we zagen ook dat we in het tweede jaar aan het groeien waren en beter presteerden. Dat we in het derde jaar op motorisch vlak terug een stap achteruit zetten en meer problemen hebben dan vorig jaar is moeilijk te begrijpen voor een team als McLaren-Honda.”

Over zijn verwachtingen voor de Grote Prijs van China is Fernando kort: “Het is me niet duidelijk waar we juist staan of wat we gaan doen, maar laat ons op het beste hopen.”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022