Martin Brundle: “De race wordt misschien vervroegd naar zaterdag”

Voormalig F1-rijder, en tegenwoordig commentator voor Sky Sports, Martin Brundle heeft laten vallen dat door de slechte weersomstandigheden in Shanghai de race misschien op zaterdag wordt gereden in plaats van zondag.

Het liep al goed fout voor de Chinezen vandaag, in de eerste vrije training werd er nauwelijks gereden en de tweede werd gewoon afgelast. De reden daarvoor was dat de traumahelikopter door de dichte mist niet kon ingezet worden.

Door het chronische fileprobleem in Shanghai kan de Chinese politie ook niet garanderen dat, in geval van nood, de vooraf bepaalde ziekenhuizen over de weg zouden kunnen bereikt worden binnen het afgesproken tijdsbestek van twintig minuten. De keuze voor de ziekenhuizen wordt bepaald naargelang de manier waarop ze uitgerust zijn, niet elk ziekenhuis heeft namelijk een afdeling die gespecialiseerd zijn in neurologische letsels.

“Er zijn onderhandelingen aan de gang om de race al op zaterdag te laten doorgaan omdat het weer op zondag niet veel zal betekenen,” aldus Martin Brundle. “De kans is echter klein dat dat zal gebeuren omdat we met uitzendrechten en programmeringen zitten. Maar het is beter zaterdag de race goed te laten verlopen in plaats van zondag niets te kunnen uitzenden door het slechte weer.”

“De trainingen niet kunnen rijden verandert natuurlijk alles,” wil de Brit ook nog kwijt. “Dat gebrek aan ervaring zou alles wel veel spannender maken.”

De fans zijn uiteraard teleurgesteld omdat ze zo weinig actie te zien gekregen hebben vandaag. Lewis Hamilton probeerde er voor hen nog het beste van te maken door zijn fans te gaan groeten en petjes in het publiek te gooien.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer