Alonso finisht als twaalfde: “Punten zaten er sowieso niet in”

De Spaanse droom, moeten we zeggen het tweede Spaanse mirakel, heeft niet mogen zijn. Alonso moest tijdens de race genoegen nemen met de twaalfde plaats nadat hij als zevende aan de race begon.

Alonso kwalificeerde zich op zaterdag verrassend als zevende voor zijn thuisrace. Tijdens de race zelf geraakte hij in de tweede bocht betrokken bij een aanrijding met Felipe Massa, waarna hij enkele posities verloor.

“De race verliep niet zoals gepland,” zei Alonso achteraf. “We kenden wat pech door het contact dat met Felipe Massa werd gemaakt in de tweede bocht. Vervolgens zaten we tijdens het midden van de race te lang achter Daniil Kvyat.”

Alonso geeft echter ook toe dat hij waarschijnlijk ook zonder de aanrijding niet in de punten zou geëindigd zijn.

“Zelfs zonder dat denk ik eerlijk gezegd niet dat we over de racesnelheid beschikten om in de punten te finishen.”

“Ik ben een beetje teleurgesteld maar we hebben de race ten minste gefinisht. Hopelijk is dat het eerste teken dat we vooruitgang boeken op het vlak van de betrouwbaarheid. We zullen ons beter moeten voorbereiden voor de volgende Grand Prix.”

Die volgende Grand Prix is de GP van Monaco, een race waaraan Fernando Alonso niet zal deelnemen. Alonso zal immers deelnemen aan de Indy 500. Sowieso wacht hem ook daarvoor nog een intense voorbereiding. Alonso reist zelfs meteen af naar Amerika waar hij zal testen ter voorbereiding van de Indy 500.

“Maandag moet ik om 9u in de voormiddag op de Brickyard zijn en op het middaguur zal ik in de wagen zitten voor de eerste oefensessie,” aldus Alonso. “Ik heb nu dan ook zo’n veertien uur om te rusten, waarvan ik er negen zal doorbrengen op het vliegtuig. Ik moet dan ook snel omschakelen naar Indy-modus. De komende twee weken zal mijn focus volledig daarop liggen.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print