Alonso: “Gelukkig raakte ik Raikkonen zijn hoofd niet”

Kimi Raikkonen mag volgens Fernando Alonso van geluk spreken dat hij met zijn McLaren het hoofd van de Fin niet geraakt heeft.


Het was een opmerkelijke crash tijdens de eerste ronde, die van Raikkonen en Alonso. De Fin verloor plots de controle over zijn wagen en slingerde naar links. Beide wagens vlogen tegen de vangrails, waarna de wagen van Alonso bovenop de wagen van Raikkonen terecht kwam.

Volgens Alonso had de crash dan ook veel erger kunnen aflopen. De Spanjaard maakte in 2012 zelf een gelijkaardige crash mee tijdens de GP van België. Toen belandde Romain Grosjean met zijn wagen tijdens een startcrash op zijn Ferrari. Grosjean mistte toen rakelings het hoofd van Alonso.

“Ik kende een erg goede start en maakte heel wat plaatsen goed in de eerste en tweede bocht,” blikt Alonso terug op zijn wel erg korte race. “Ik lag rond de veertiende plaats toen en Kimi reed met veel wielspin weg uit de tweede bocht. We haalden hem allemaal langs links en rechts in en plots verloor hij de controle over de wagen en schoot hij naar links, waar ik was.”

“We eindigende allebei in de vangrails. Gelukkig raakte ik hem niet aan het hoofd. Wanneer je de replay bekijkt zie je overduidelijk dat ik aan het remmen ben maar mijn wielen waren in de lucht. Het was erg close. Gelukkig zijn we allebei ‘ok’ maar het was wel vreemd. Ik bevond me op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Het was echter een vreemd incident want hij verloor de wagen terwijl hij zich in de vijfde versnelling ofzo bevond. erg vreemd.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}