Fernando Alonso doorstond 34G tijdens crash met Raikkonen

Zowel Kimi Raikkonen als Fernando Alonso zijn ongedeerd uit hun crash gekomen tijdens de GP van Oostenrijk.


Het was een spectaculaire crash die we te zien kregen tijdens de eerste ronde van de GP van Oostenrijk. Fernando Alonso en Kimi Raikkonen kwamen in contact met elkaar en de Spanjaard kwam met zijn McLaren bovenop de wagen van Raikkonen terecht. Het was bovendien een erg hevige impact waarbij Alonso maar liefst 34G moest doorstaan.

“Het was een impact van 34G. Het goede nieuws is echter dat we allebei ‘ok’ zijn. Het onderzoek in het medisch centrum was gewoonweg standaardprocedure,” zei Alonso achteraf.

Ook met Raikkonen is dus alles ok, al weet de Fin wel niet goed wat er gebeurd is.

“Tegen hoge snelheid draaiden plots de banden door. Ik ben dan naar links weggegleden en ik weet eigenlijk niet echt wat er gebeurd is,” aldus Raikkonen. “Het ging allemaal enorm snel.”

Het is niet de eerste keer dat Raikkonen klaagt over banden die doordraaien. Ook in Canada deed de Fin daarover zijn beklag en dat nadat hij spinde bij het wegrijden uit de haarspeldbocht. Raikkonen verloor daardoor in Canada een bijna zekere podiumplaats. Hier op de Red Bull Ring was er vooral veel materiële schade.


a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}