Alonso gokt net als Hamilton op de zachtere bandencompound

Morgen belooft het een uitermate interessante race te worden op strategisch vlak. Ferrari gokt samen met Alonso net als McLaren en Hamilton op de zachtere bandencompound.
Alonso zal het met zijn zachtere bandencompound bij aanvang van de race moeten opnemen tegen de Red Bull-wagens die op de hardere compound starten. Volgens Alonso valt het raceverloop, laat staan de uitslag, niet te voorspellen door de verschillende strategieën.

De Spanjaard kijkt dan ook al uit naar de race van morgen die volgens hem uitermate interessant belooft te worden.

“Red Bull kwalificeerde zich met de harde bandencompound, iets wat we heel het seizoen nog niet gezien hebben. Hamilton en ik starten met de zachtere bandensoort, wat ervoor zorgt dat we een compleet verschillende strategie hebben. Alles kan gebeuren tijdens zo’n race,” aldus Alonso tegenover de Spaanse pers.

“Voor de eerste keer denk ik dat dit niet een race wordt waarbij we elkaar gewoon volgen, ongeveer op hetzelfde moment een pitstop maken en vervolgens ook zo ongeveer finishen. Er staat deze race heel wat meer te gebeuren en hopelijk beleven we er veel plezier aan.”

De Spanjaard gaat morgen dan ook voor niets minder dan een podiumplaats.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}