Alonso heeft een duidelijke boodschap: “De tijd voor excuses is voorbij”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Fernando Alonso maakte in 2021 na enkele jaren afwezigheid zijn comeback in de Formule 1. Komend seizoen moet het met de hulp van een nieuw technisch reglement en compleet andere F1-bolides nu echt gaan ‘gebeuren’.

Voorafgaand aan zijn comeback liet Alonso verstaan dat zijn focus vooral op het cruciale F1-seizoen 2022 lag en dat 2021 een overgangsjaar zou worden. Het is iets waar de Spanjaard nog steeds achter staat maar tegelijkertijd beseft Alonso ook dat het in 2022 nu eindelijk moet gebeuren voor Alpine.

Jaar na jaar liet Renault en vervolgens Alpine verstaan dat ze eindelijk aansluiting met de top van de Formule 1 zouden vinden. Tot dusver zijn ze daarin echter nog steeds niet geslaagd. De verwachtingen bij Alpine zijn alweer hooggespannen, zeker wat het seizoen 2022 betreft.

Ook Fernando Alonso hoopt volgend jaar te kunnen profiteren van de ingrijpende reglementswijzigingen maar ondanks al zijn ervaring blijft het ook voor de tweevoudig F1-kampioen moeilijk om in te schatten hoe het komende F1-seizoen zal verlopen.

Blijven Mercedes en Red Bull aan de absolute top van de Formule 1 of zien we een complete verrassing zoals destijds met Brawn GP?

“Niemand weet het. Er is slechts één hoop en dat is dat het hopelijk voldoende voor ons zal zijn,” aldus Alonso tijdens een interview met ‘Auto, Motor und Sport’.

“We beschikken over de juiste mensen, het nodige budget, we hebben voldoende middelen en de steun van de raad van bestuur. Het is nu aan ons om er iets van te maken. De tijd voor excuses is voorbij.”

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print