Sergio Perez: “Max Verstappen zet je als teamgenoot enorm onder druk, hij pusht je vooruit”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Teamgenoten moeten vaak hun meerdere erkennen in Max Verstappen en heel wat jonge rijders zagen zich zelfs in een negatieve spiraal terechtkomen. Huidig teamgenoot Sergio Perez is echter blij met Verstappen als teamgenoot, hij wordt door hem immers vooruit gepusht.

Tijdens een interview met Motorsport.com blikt Perez terug op zijn eerste seizoen bij het Red Bull F1 team. Lang zag het er naar uit dat Perez eind vorig jaar afscheid zou moeten nemen van de Formule 1 maar uiteindelijk besloot Red Bull om de Mexicaan als nieuwe teamgenoot van Max Verstappen te selecteren.

“Het was een enorm intens seizoen,” aldus Perez tegenover ‘Motorsport.com’. “Er is achter de schermen bijzonder hard gewerkt, er was enorm veel druk.”

“Wanneer je voor Red Bull Racing rijdt, dan is er steeds druk en iedereen kijkt naar jou, dat is wat jullie doen,” tracht Perez vervolgens te antwoorden op de felle kritiek die hij tijdens zijn eerste Red Bull-seizoen te verduren kreeg.

“Jullie zijn duidelijk veel harder voor een Red Bull-rijder, wat te begrijpen is. Bijvoorbeeld wanneer je je niet op je gebruikelijke positie bevindt.”

Perez blikt ook terug op de samenwerking met Max Verstappen, in tegenstelling tot zijn voorgangers ging Perez er niet mentaal onderdoor, iets dat de voorbije jaren wel kon gezegd worden van verschillende voormalige teamgenoten van Verstappen.

Volgens Perez ontbrak het hem dit jaar aan consistentie maar werd hij wel gepusht door Verstappen om steeds beter te presteren.

“Het was niet eenvoudig maar het heeft me naar een hoger niveau gebracht. Wanneer je Max als teamgenoot hebt dan wordt je naar een ander niveau gepusht,” aldus Perez.

“Hij is echt enorm goed. Hij is één met de wagen. Hij is zeer goed tijdens de kwalificatie, hij is zeer goed tijdens de races. Hij is een zeer compleet rijder met veel ervaring.”

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Kerst 2022Kerst 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Kerst 2022Kerst 2022