“Alonso heeft in Le Mans laten zien dat hij een goede teamspeler is”

Zak Brown, tegenwoordig CEO van McLaren Racing, vind dat Fernando Alonso getoond heeft dat hij wel degelijk een teamspeler is tijdens de voorbereidingen op de 24 uren van Le Mans.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


Het voorbije weekend waren alle ogen tijdens de 24 uren van Le Mans gericht op de Toyota nummer acht omdat Fernando Alonso tot het team behoorde dat met die bolide op zoek ging naar de overwinning. Ondanks al die aandacht en zijn status in de Formule 1 paste Alonso zich gemakkelijk aan bij zijn team en wou hij niet absoluut de ster van de race worden.

Zo liet hij bijvoorbeeld de openingsstint over aan Sebastien Buemi en Kazuki Nakajima mocht de auto na vierentwintig uur over de streep rijden. Zijn aandeel in de overwinning was daarom niet minder groot want met een epische stint zorgde hij er tijdens de nacht voor dat de kloof met eerste plaats voor een groot deel gedicht werd.

Dat zag ook Zak Brown, die op het Circuit de la Sarthe aanwezig was met zijn eigen team, United Autosports. De Amerikaan zegt dat Alonso dit weekend net op dezelfde manier heeft aangepakt als zijn debuut in de Indy 500 vorig jaar en de 24 uren van Daytona eerder dit jaar.

“Het geweldige aan hem is dat als hij in een nieuwe omgeving komt hij heel goed beseft dat hij dat nog nooit gedaan heeft,” aldus Brown. “Hij komt niet binnen met een air van: ‘dit is hoe we het in de F1 doen en ik ben tweevoudig wereldkampioen dus ik weet alles.’ Dat is helemaal niet zijn aanpak.”

“In de Indy en Daytona komt hij binnen, hij luistert, hij spreekt en hij draagt bij, kortom hij past zich goed aan. Daarom denk ik dat hij zich goed kan aanpassen aan een nieuwe omgeving en daaruit leren,” besluit Brown.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023