Renault: “Vettel? Die rijdt vandaag voor Ferrari, des te beter voor hem”

Carlos Ghosn, de grote baas van Renault heeft aangegeven dat zijn F1-team niet bereid is om een fortuin uit te geven om één van de absolute toprijders aan te trekken. Dit op zowel de korte als de middellange termijn.


Renault keerde in 2016 terug als volwaardig constructeur in de Formule 1 door op het einde van 2015 het noodlijdende Lotus te kopen. Op dit moment staat de Frans-Britse formatie op een vierde plaats in het kampioenschap bij de constructeurs en het doel is om binnen twee jaar een regelmatige klant op het podium te zijn.

“We bereiden ons voor om in 2020 terug te keren naar het podium,” aldus Ghosn op een algemene vergadering voor aandeelhouders. “We willen winnen onder economisch verantwoorde omstandigheden.”

Op een vraag van een aandeelhouder die wou weten of de mogelijkheid er was om Sebastian Vettel aan te trekken antwoordde Ghosn het volgende: “Je kan niet winnen door honderden miljoenen euros uit te geven. Het spreekt voor zich dat als er geen limiet op ons budget was we de beste rijders ter wereld zouden aantrekken.”

“We zullen niet de rijkste renstal zijn en we zullen ook niet de duurste renstal worden. Maar we hebben in het verleden al bewezen dat we kunnen winnen in de F1 terwijl we niet degene waren die het meeste geld uitgaven of de beste rijders hadden. Vettel zit vandaag bij Ferrari en dat werkt goed voor hem, des te beter voor hem.”

Sebastian Vettel behoort tot één van de grootverdieners van de Formule 1, naar verluidt strijkt de Duitser ongeveer zestig miljoen dollar per jaar op bij de Scuderia. Hij ligt nog onder contract tot 2020.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
WonenWonen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print