Alonso: “Het huidige F1-reglement frustreert me, niet mijn wagen”

Fernando Alonso heeft laten weten dat hij momenteel in de Formule 1 vooral gefrustreerd geraakt door het huidige F1-reglement en de banden die gebruikt worden.

De Spanjaard kent tot dusver zijn slechtste F1-seizoen sinds zijn debuut bij Minardi in 2001. Enkel veertien jaar geleden scoorde Alonso minder punten dan dit seizoen.

Alonso had zich ongetwijfeld meer voorgesteld van zijn eerste seizoen bij McLaren-Honda. De verwachtingen over de samenwerking tussen McLaren en Honda waren hooggespannen maar de hernieuwde samenwerking kent heel wat groeipijnen. Toch meent Alonso dat niet zijn wagen maar de huidige F1-reglementering en banden voor heel wat frustraties zorgen, vooral nu er vanaf 2016 nog striktere regels voor testwerkzaamheden gelden.

Bovendien kijkt Alonso ook verder dan enkel de Formule 1. Ook andere raceklassen spreken hem immers aan.

“Ik hou van motorsport en dat over alle categorieën heen. Het klopt dat de Formule 1 niet langer hetzelfde is, of zo opwindend als in het verleden, toch op zijn minst niet voor mij, waarbij we met wagens rijden die slechts twee tot drie seconden sneller zijn dan een GP2-bolide,” aldus Alonso. “Ik haal nu een enorme motivatie uit het fantastische project waarvan ik deel uitmaak bij McLaren-Honda.”

“Mijn eerste go-kart was een replica van een McLaren-Honda en nu rij ik in een echte McLaren-Honda. Ik geniet dan ook van het proces waarbij we steeds competitiever worden terwijl we van nul zijn begonnen. Maar zonder testen, met deze banden, met deze beperkingen, met de kalender van volgend jaar, dan is er de verleiding van andere raceklassen, dat klopt.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}