Haas wil ervaren rijders voor team in 2016

Als alles goed blijft verlopen, dan komt Gene Haas in 2016 met zijn F1 team op de grid te staan. De Amerikaan is al bezig met zijn rijdersbezetting voor volgend jaar. Om de twee zitjes te bezetten denkt Haas aan ervaren rijders. Jean-Eric Vergne, Esteban Gutiérrez en Nico Hülkenberg komen in beeld voor de twee zitjes.
image
Gene Haas heeft tijdens een opening van een nieuw filiaal van zijn Haas Automation in Portugal opnieuw laten verstaan dat hij op zoek is naar ervaren rijders om zijn team volgend jaar te vertegenwoordigen. Motorsport-Total gaat ervan uit dat er drie namen op het lijstje staan van ervaren rijders bij Haas. “Ik heb het over twee testrijders bij Ferrari”, zo zegt Gene Haas. Daarbij doelt de Amerikaan op Jean-Eric Vergne en Esteban Gutiérrez. Dat beide rijders onder contract staan bij Ferrari is absoluut geen toeval. Gene Haas heeft namelijk een technische samenwerking met de Scuderia.

“De derde naam op de lijst is een actieve rijder. Hij racet momenteel nog voor een ander team. Zijn contractuele situatie zal bepalen of hij bij ons kan komen racen.” Haas verklapt dus nog geen naam, maar Motorsport-Total denkt aan Nico Hülkenberg.

Haas vertelde ook nog dat hij de andere actieve rijders niet uit het oog verliest. “Iedereen die dit jaar Formule 1 rijdt is erg interessant voor ons. Naarmate de rijdersmarkt op volle toeren draait, zullen we zien welke rijders in aanmerking komen. We zien dan welke rijders interesse in ons project hebben.”

Jean-Eric Vergne is volgens ‘Auto, Motor und Sport’ de grootste kanshebber om volgend jaar bij Haas te rijden. De Fransman kwam dit jaar bij Ferrari terecht als testrijder, nadat hij brak met Red Bull. Hij reed drie jaar lang voor Toro Rosso en scoorde 51 punten.

Ook Esteban Gutiérrez komt vaak in beeld bij Haas. Hij zou immers commercieel goed zijn wegens zijn Mexicaanse nationaliteit. Hij zou enkele geldschieters kunnen meenemen, die ook verbonden zijn aan Ferrari. De Mexicaan maakte al twee seizoenen mee in de Formule 1 bij Sauber. Daarbij haalde hij zes punten.

Als laatste wordt de Amerikaan Alexander Rossi in verband gebracht met het Amerikaanse F1 team. Rossi rijdt momenteel GP2, maar probeert een zitje te bemachtigen bij Haas.

Maar Gene Haas lijkt dus vooral op zoek te zijn naar een ervaren rijder.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer