“Toro Rosso soms even goed als Mercedes”

Volgens Franz Tost, de teambaas van Toro Rosso, is zijn team op sommige vlakken bijna even goed als Mercedes, dat de eerste seizoenshelft domineerde.

Toro Rosso kende tot dusver een opmerkelijke eerste seizoenshelft. Het zusterteam van Red Bull was bij momenten beter dan haar grote broer. Dat gecombineerd met het opmerkelijke F1-debuut van Max Verstappen zorgde ervoor dat Toro Rosso met heel wat media-aandacht ging lopen.

Van de STR10, de wagen van Toro Rosso, wordt bovendien gezegd dat hij dit seizoen op aërodynamisch vlak één van de beste wagens is.

“De aërodynamica doet het enorm goed en in sommige snelle bochten heeft onze wagen bewezen dat hij bij momenten zo goed is als de Mercedes,” aldus teambaas Franz Tost. “Tijdens de eerste tien races hebben we jammer genoeg redelijk wat punten laten liggen door betrouwbaarheidsproblemen. Indien dat niet het geval was geweest dan hadden we een betere positie in het constructeurskampioenschap bekleed. We blijven echter samen met onze partners hard werken om tijdens de tweede helft van het seizoen nog sterker te presteren.”

Toro Rosso heeft echter wel als nadeel dat het net als Red Bull de Renault-motor achterin haar wagen heeft zitten, wat een serieus competitief nadeel is. Ook zorgden enkele uitvalbeurten er dus voor dat Toro Rosso minder punten heeft behaald.

Voor aanvang van het seizoen ambieerde Toro Rosso de vijfde plaats in het constructeurskampioenschap en dat zit er nog steeds in.

“Begin dit jaar dacht ik dat we ons in een positie bevonden waarbij we voor de top-vijf in het constructeurskampioenschap konden strijden, zeker toen ik de resultaten van de windtunnel de wintertests zag. Vandaag denk ik nog steeds dat we daarin kunnen slagen, zeker na ons sterk resultaat in Boedapest. We hebben slechts acht punten achterstand op het team dat vijfde staat,” besluit Tost.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}