Alonso: “Het moeilijkste moet nog komen”

Fernando Alonso deed de voorbije races erg goede zaken in de strijd voor de titel maar de Spanjaard blijft met beide voeten op de grond.
Alonso naderde tot op elf punten van wk-leider Mark Webber en staat ondertussen tweede in de wk-stand. Enkele races gelden werd de Spanjaard door veel insiders nog afgeschreven voor de titel, maar het kan snel keren in de Formule 1.

Fernando Alonso blijft echter realistisch en beseft als geen ander dat iedereen in de top vijf nog aanspraak maakt op de titel. Volgens Alonso staat Ferrari voor het moment van de waarheid en zal nu pas de titelstrijd in alle hevigheid losbarsten.

“Ik ben heel de tijd in contact gebleven met het team en ik weet dat iedereen in Maranello erg tevreden is met mijn overwinning in Singapore. Zo moet het en ik ben er blij mee, maar ik besef dat er ons nog heel wat moeilijke momenten te wachten staan. De twee opeenvolgende overwinningen hebben de kloof met de leider grotendeels gedicht maar we zijn er zeker en vast nog niet. We staan nog niet aan de leiding.” zegt Alonso op de website van Ferrari.

“Nu wordt het serieus. We zullen enkele moeilijke momenten beleven maar ik roep iedereen op om er voluit voor te gaan. We mogen geen steken laten vallen,” besluit Alonso.

De Spanjaard beseft maar al te goed dat een opgave of een slechte uitslag fataal kan zijn voor de titelambities. De komende races zullen dan ook cruciaal zijn voor Alonso en zijn vier concurrenten voor de titel.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

SelectSelect
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print